19 Mayıs 2013 Pazar

DARICA HAYVANAT BAHÇESİ'NDEN NOTLAR

Merhabalar tatil olunca insan bir gezi rotası belirlemek istiyor halince, bir de çocuk varsa daha büyük bir ihtiyaç oluyor bu. Doğal ortamlarından zorla alınıp kafes ardına tıkılan hayvanların müze gibi gezilmesi fikrine karşı olan biri olarak hayvanat bahçesi gezmelerini sevmem, fakat Ege'nin hayvanları çok sevmesiyle Darıca'ya bir ziyaret farz oluyor ve yola koyuluyoruz. Öncelikle yolda çalışmalar var, toz toprak, neyse geliyoruz bahçemize. Karşılaştığımız manzara şu: kalabalık hem de nasıl, yaptığımız hata pazar günü öğleden sonra gitmekmiş. Size tavsiyem cumartesi sabah erkenden gitmeniz, zira yaya yolu dar  bilginize. Evet çok çeşit hayvan ve bitki var, ki bana kalırsa botanik kısıma pek önem verilmemiş,  ortam da  pek temiz değil . Sanırım yetkililerin bu konuya bir el atması gerekiyor, biraz daha hijyenik olabilir.Giriş bileti yetişkinler için 20 TL, çocuklar için 15 TL, bebekler de ücretsiz. Aklınızda olsun su haricinde yiyecek sokulması yasak.
Camın arkasında bir maymun

Egecik ördeklere bayılıyor, nasıl ses çıkardıklarını taklit ediyor, bu ikinci defa ördekle karşılaşması. Daha önce de Dudullu tepesinde görmüştü ördekleri.
Ege daha önce böyle bir maymun görmemiş, onun şaşkınlığı bu.
Babasına balıkları gösterirken:))
Ve midilli atları çekemediğimiz çok fotoğraf oldu, pek sorun etmedik belki ilerde yine yolumuz düşer. Darıca'dan Ege'nin notları böyle. Zeynep'in notlarına gelince: Bebekle gidecekseniz eğer 2-3 kat fazladan elbise , atıştırmalık yiyecekler ve bol su, bezlerini de unutmayalım, bahçenin içinde yedirmeyin koku ve tozdan ötürü sorun oluşmasın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder